Praktische tips

 

Na een lange dag met veel lopen kunnen je voeten wel een beetje extra aandacht gebruiken.

Geef je voeten een ontspannend voetenbadje. Dit is een makkelijke manier om je voeten te ontspannen. Giet warm water in een kom en voeg je favoriete badgel/zout toe. Laat je voeten heerlijk ontspannen in het warme water.

Ga naast de kom staan met je benen iets uit elkaar. Ga nu rustig op je tenen staan en blijf even staan voordat je weer teruggaat naar je beginstand.

Ga op een stoel zitten en til je voeten iets van de vloer terwijl je je benen strekt. Beweeg je tenen naar je toe en strek ze dan weer van je af. Dit is goed om de spieren in je enkels en kuiten op te rekken.

Leg een potlood op de vloer en pak deze op met je tenen. Houdt het potlood een paar seconden vast en leg hem dan weer terug op de vloer. Wissel het af met je andere voet.

Laat je voeten heen en weer rollen over een (lege) fles. Een makkelijke oefening om je voetspieren te ontspannen.

Om het evenwicht in de voetspieren te verbeteren ga je op 1 been staan en strek je je andere been naar achteren. Met de voet schrijf je cirkels. Herhaal deze oefening 5 x per been. Wil je het jezelf wat lastiger maken? Ga dan op dik tapijt staan om het evenwicht van je voetspieren nog verder te verbeteren.

Tips voor hoge hakken of naaldhakken1 tips

Schoenen met hoge hakken of naaldhakken zijn sexy maar vaak ongemakkelijk om lang op te lopen.

Inlegzolen zijn vaak een goede oplossing om je schoenen fijner te laten zitten. Helemaal bij hoge hakken is het verstandig om inlegzolen te gebruiken om de druk op je voeten te verminderen.

Heb je een lange tijd gelopen? Doe je hakken niet uit als je ze later nog weer aan wilt/ moet doen. De pijn in je voeten wordt dan namelijk nog erger als je ze later weer aan moet trekken.

Wissel regelmatig van schoenen zodat je voeten uit kunnen rusten. Let ook goed op het soort hakken dat je draagt. Draag geen te hoge of te dunne hakken.

Hoe strakker je schoenen om je voet zitten, hoe ongemakkelijker ze aanvoelen. Het is daarom verstandig om nieuwe schoenen goed uit te lopen of soepel te kloppen.

2 tips

Tips om charmant te lopen op hoge hakken en naaldhakken

Pumps, naaldhakken en hoge hakken kun heel sierlijk en sexy zijn als je er goed op kunt lopen. Hier een paar tips om goed op hoge hakken te lopen:

Kijk niet naar je voeten! Loop rechtop en kijk voor je in plaats van naar beneden.

Beweeg je armen niet teveel heen en weer. Bij het bewegen van je armen verdwijnt het elegante van het lopen. Een lichte beweging van de arm of je hand op je heup kan het lopen op hoge hakken wel verbeteren.

Loop niet met stijve armen en benen. Probeer ontspannen te lopen.

Let goed op als je op een zachte of scheve ondergrond loopt. Plaats je gewicht op je voetzolen want daarmee loop je steviger en gemakkelijker.

3 tipsAlle vrouwen hebben wel eens problemen met hoge hakken en pumps.

Nieuwe schoenen met hoge hakken zien er super mooi uit, maar zonder het inlopen doen ze erg veel pijn aan je voeten.

Je hebt nieuwe schoenen gekocht omdat ze zo leuk bij dat jurkje of rokje passen. Alleen je hebt er niet aan gedacht dat je moet haasten naar de bus of trein. Rennen is erg ongemakkelijk en pijnlijk voor je voeten.Denk vooruit en neem een tas mee met een paar sneakers of gympen!

Kleine steentjes, open trappen, tram- en treinrails, geultjes en kieren tussen de tegels… erg lastig om daarover heen te lopen met je hoge hakken en grote kans dat je ergens tussen vast blijft zitten.

Je dacht slim te zijn door je schoenen een maatje groter te kopen zodat ze minder pijn doen aan je voeten. Doordat je schoenen nu groter zijn gaat je voet steeds in en uit je schoen waardoor je schuurplekken op je hiel krijgt. Plak er een hielzooltje in om de pijn en blaren te verminderen. Ook een blaarpleister kan helpen als je zo snel geen hielzooltjes bij de hand hebt.

 

                                                                         

Kousen: Stockings en Hold Up’s- wat is het verschil?

Stockings

 

Stockings hebben geen plakrand waardoor je ze moet dragen met jarretel.
De meeste stockings komen tot halverwege je bovenbeen. De stocking heeft in combinatie met de jarretel een sexy-look, helemaal omdat bij de meeste lingerie setjes ook hetzelfde soort jarretel wordt verkocht.
Dan is je super-sexy-setje helemaal compleet

Hoe trek je de jarretels nou eigenlijk aan?
De jarretel gaat om je middel/ heupen boven je slipje. Je trekt dus als 1e je slipje aan en dan de jarretels.
Zorg dat de clipjes onder aan de jarretel open zijn.
Doe de kousjes voorzichtig aan (pas op voor haaltjes aan je nagels).
Pak eerst het achterste clipje (aan de achterkant van je bovenbeen ),
doe deze om je kousje heen en maak hem weer dicht door hem dicht te schuiven.
Zorg wel dat het clipje bovenaan je kousje zit en niet halverwege.
Daarna doe je hetzelfde aan de voorkant van je kousje en ook bij je andere been.
Met de schuifjes kun je de jarretels op maat van je bovenbeen schuiven (net als bij je BH).

Hold Up’s   &   stay up’s

 
Hold up’s worden ook wel stay up’s genoemd. Deze hebben bovenaan in de binnenkant een plakrand waardoor je ze zonder jarretels kunt dragen.

De plakrand is vaak van siliconen gemaakt.

Het voordeel van hold up’s is dat ze strak aansluiten waardoor je bij strakke kleding geen naadjes ziet.

Na een paar keer dragen worden de plakranden van de Hold Up minder plakkerig en glijden ze soms van je been af. Wat je dan het beste kunt doen?

De kousjes even wassen en los uit hangen om te drogen. Je zult merken dat ze na het wassen en drogen weer goed om je bovenbeen plakken.

Wacht ook even met het aantrekken van hold ups als je je net hebt ingesmeerd met bodylotion.

Door het vettige laagje zakken je kousjes anders meteen af. Even wachten tot het is ingetrokken dus.

Om te voorkomen dat er snel ladders of gaatjes in je hold ups komen kun je het beste niet op rieten stoelen en muurtjes gaan zitten.

Kijk ook goed uit met je nagels of andere scherpe randjes.

 

 

 

 

 

Lycra: Alle Hold Up’s en de meeste stockings worden gemaakt met Lyrca. Lycra is een Elastan wat ervoor zorgt dat de kousjes elastisch blijven en als een tweede huid om je been zitten. Rek de kousjes daarom altijd even iets op voordat je ze aantrekt, ook na het wassen. Hierdoor zitten ze mooier om je benen en is de kans kleiner dat ze kapot gaan bij het aantrekken of dragen.